Lezingen

Gero theeserviesOok voor uw vereniging kan ik een lezing over mijn verzameling verzorgen. Ik heb dat al eerder gedaan voor diverse afdelingen van de "Vrouwen van Nu", "NVVH-Vrouwennetwerk", de Nederlandse Tinvereniging, het Streekmuseum in Tiel en enkele Oudheidkundige verenigingen in den lande.

In mijn lezing met Powerpoint presentatie komt u vele voorbeelden tegen van wat bij u ongetwijfeld een herinnering aan vroeger zal oproepen. Ik vertel u over de historie van diverse fabrieken en technieken en tientallen voorwerpen passeren het beeldscherm.Bezoekers worden van harte uitgenodigd om tinnen voorwerpen van thuis mee te nemen naar de lezing. Na afloop van de lezing, die ± 1½ uur duurt, kunt u bij mij terecht met vragen zoals:
• Wat is “engeltjestin”, “roosjestin” en“zilvertin”
• Welke fabriek heeft dit gemaakt
• Wanneer is het ongeveer gemaakt
• Wie is de ontwerper

Mijn dossier van ruim 350 fabrieksmerken en tientallen fabriekscatalogi en andersoortige documentatie neem ik mee voor een gedegen identificatie. En dan komt natuurlijk ook altijd de onvermijdelijke hamvraag “Wat is het waard?” Als verzamelaar heb ik een behoorlijke know-how opgebouwd over tinnen voorwerpen die door Nederlandse fabrieken in de 20e eeuw zijn gemaakt. Maar ik ben en blijf een verzamelaar. Ik ben géén beroeps taxateur. Antwoorden geef ik “naar eer en geweten”.

DaalderopVoor het presenteren van mijn lezing neem ik zelf mijn eigen laptop mee. Ik ga er van uit dat de locatiebeheerder kan zorgen voor een projektiescherm én een beamer. Mocht dat laatste een probleem zijn dan kan ik die natuurlijk altijd voor u huren. Om te zorgen dat mijn lezing ook voor kleine groepen betaalbaar is heb ik een variabel tarief van € 2,00 per toehoorder met een minimum van € 40,00 en een maximum van € 100,00. Omdat ik veel spullen mee moet nemen kom ik met mijn auto naar u toe tegen een vergoeding van € 0,25 per kilometer. Indien nodig komen daar alleen eventueel nog de kosten voor de huur van een beamer en een scherm bij.Voor boekingen kunt u contact opnemen met:
Aart W. Korstjens tel: 0162 – 45 54 23 of u kunt mij even mailen