Nederlands tin van rond de 20e eeuw


Na een jaar of vijf werd het tijd om deze site eens grondig te vernieuwen. Dat kost veel tijd, daarom zal je niet direkt ALLE informatie die op de vorige site stond nu direkt weer kunnen vinden.
Kom regelmatig eens terug zou ik zeggen. Je zult dan steeds weer iets nieuws vinden.
De laatste update is van maart 2013.

boek 3e drukWelkom op deze site. Je gaat hier veel informatie vinden over Nederlands tin van rond de 20e eeuw. Aangezien een eeuw beslist niet gelijk hoeft te vallen met ronde jaartallen, loopt die 20e eeuw voor mij vanaf ongeveer 1850 tot ongeveer 1970. Dat was de tijd dat de tin-industrie in Nederland zo goed als in stortte.
In de vijftiger jaren van de vorige eeuw stond op elke schoorsteen wel een serie (replica) maatkannen, maar tin raakte uit de mode. Blokker en Marskramer bepaalden dat er in Nederland meer frutsels in de vensterbank moesten komen.

De meeste bezoekers van deze site komen hier terecht omdat ze iets meer willen weten over de tinmerken op hun tinnen voorwerpen. Je kunt daarvoor natuurlijk eerst even kijken op deze link, maar alle kennis die ik in de afgelopen 40 jaren van verzamelen heb op gedaan, heb ik opgeschreven in een boek.
Klik even op de afbeelding hier links om meer informatie over dat boek te vinden.

Per email kan je ook altijd informatie opvragen bij mij.

Aart Korstjens
Oosterhout